先日、シンガポールに石鎚バーがオープンしました。そのオープニングイベントが4月16日に行われ、そこで出張唎酒師をやらせていただきました。
Ishizuchi Bar was launched in Singapore on 16 Apr 2017 and I provided Kikisake-shi (a.k.a. Sake Sommulier) service in the opening ceremony.
当日は、中村愛媛県知事、篠田在シンガポール大使、Euporium Shokuhin社長のリム氏、そして石鎚酒造の越智専務の来賓を初め、多くのゲストの方々をお招きしての、盛大なセレモニーが行われました。
VIPs and many guest celebrated the opening.
石鎚酒造は愛媛県の小さな家族経営の酒蔵さんです。
昔ながらの手造りで、とても質の良い日本酒を造られています。
Ishizuchi Shuzo (brewery) is a small family operated brewery located in Ehime prefecture.
They produce a good quality sake in a traditional handmade method.
イベントでは、石鎚酒造のお酒2種(石鎚純米大吟醸と純米吟醸 春の酒)とカナッペが振舞われました。純米大吟醸は派手さはないけれども、とてもきれいな酒質でやさしい味わいの、職中主として楽しめるお酒です。純米吟醸春の酒は、純米大吟醸よりも小さい仕込み樽で造られた季節限定品で、もう日本では売り切れで、ここでしか手に入らないそうです。フローラルで春らしいお酒に仕上がっていました。
In the ceremony, 2 Ishizuchi sake (Junmaidaiginjo and Junmaiginjo Haruno sake) with canapes were
servied. Ishizuchi Daiginjo is has calm and moderate ginjo aroma, clean and refreshing flavor with a gentle umami balanced well with elegant acidity. Junmaiginjo Haruno sake, a limited seasonal sake in spring, has a floral aroma like spring, soft umami and comfortable acidity.
バーはリカーショップを併設していて、石鎚銘柄に関しては、日本でも石鎚のお酒がここまで揃っている酒屋さんはないのでは、というほどの石鎚ファンにはうれしい品揃えです。その他、愛媛県の日本酒を中心に他の地域の銘柄も豊富に揃っています。
The bar is also perform as a liquor store and you will find a great range of Ishizuchi brand, the other brands in Echime prefecture, and some other brands in Japan.
場所はMarina SquareのEmporium Shokuhin内です。是非、いらしてみてくださいね。
It's located in Euporium Shokuhin in Marina Square. Let's try!
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